Haarwerken M/V

Mannen

Kaalheid kan ervoor zorgen dat een man minder zelfvertrouwen krijgt. Daarom kiezen veel mannen met haarproblemen voor haarwerken. Deze haarwerken zijn geschikt als mensen meer haarvolume wenst te hebben, maar natuurlijk ook om grotere kale plekken weg te werken.

Haarwerken kunnen aangebracht worden met behulp van een net waar het haar door wordt getrokken. Voor de grotere plekken worden er meestal gaasjes gebruikt voor het vastzettem vam het haarwerk. Deze laten vocht en lucht door om irritatie en dergelijken te voorkomen. Er zijn haarinstituten die een andere methode aanbieden. Zij injecteren het haarwerk in een dunne lucht- en vochtdoorlatende laag wat aanvoelt als een tweede huid.

Er zijn twee bevestigingsmethoden. Men kan ervoor kiezen voor een flexibele bevestigingsmethode. Deze kan men zelf aanbrengen en verwijderen. Ook is het mogelijk om een vaste bevestigingsmethode te kiezen. Met deze methode wordt het haarwerk met een medicinale lijm vastgezet.


Vrouwen

Ook bij vrouwen kunnen haarwerken met verschillende methodes worden bevestigd. Deze zijn weer onder te verdelen in twee soorten. Een flexibele bevestigingsmethode en een permanente bevestigingsmethode.

Bij de flexibele bevestigingsmethode kan men de haarwerken zelf verwijderen en ook zelf aanbrengen door middel van clips of transparante medicinale tape. De permanente bevestigingsmethode is handig als u de haardelen niet zelf aan wilt brengen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een medicinale lijm.